Mandje: (Leeg)
Snelle levering
Top kwaliteit rolluiken
Volledige garantie
Veilig online betalen

Markiezen

Er zijn 24 producten

Een markies is een type zonwering dat een authentieke, klassieke uitstraling geeft aan uw woning, terwijl hij zeer effectief de zon uit uw woning weert. Markiezen van topkwaliteit koopt u via onze webshop eenvoudig online; u kunt de markies geheel zelf samenstellen. Van materiaal en kleur tot aan afmeting en bediening, u bepaalt zelf uw ideale markiezen. Bij Zonweringbestellen.nl kunt u al een markies kopen vanaf € 299,-.

 • Goedkoop een markies kopen: al vanaf € 299,-*
 • Altijd de perfecte markies: volledig zelf samen te stellen
 • Keuze uit een standaard-, pet- of kapmodel
 • Uitval mogelijk van 800, 900, 1000, 1150, 1350 en 1500 mm
 • Prijzen inclusief montagemateriaal, exclusief inmeten en montage

 

* Let op: vermelde prijzen zijn exclusief montage. Voor de getoonde prijs krijgt u alle onderdelen van de markies thuis geleverd, inclusief al het benodigde montagemateriaal. Wilt u de markies door ons op laten hangen? Klik dan hier voor meer informatie.

Alle markiezen

 • Wanneer uw kap nog in perfecte staat verkeert, maar uw markies aan vervanging toe is, kunt u kiezen voor een markies zonder kap. Het is belangrijk dat een markies bestand is tegen hevige zonnestralen en zware regenbuien. Daarom is deze markies gemaakt van gepoedercoat aluminium. Dit materiaalsoort is namelijk erg geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Deze markies is zowel via een koord als via een motor te bedienen. Wanneer u kiest voor bediening via een motor kunt u daarbij ook een afstandsbediening bestellen.
 • Bij deze hardhouten markiezen zijn frame en de Luxe kap vervaardigd van Meranti hardhout. Door het gebruik van uitsluitend meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen.. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Als u op zoek bent naar een aluminium markies voor een raam waarbij geen doorloophoogte nodig is, dan is het normale model zeer geschikt. Deze soort markies is het meest gebruikte model en dankzij het gepoedercoate aluminium frame heeft hij een lange levensduur. De aluminium markies normaal model leveren we standaard met een koord aan de bovenkant. Tegen een meerprijs kunt u kiezen voor een koord aan de onderkant of zelfs een elektronische bediening met wandschakelaar.
 • Deze Hardhouten Markiezen worden uitgevoerd met een De Luxe kap van Aluminium. Door het gebruik van uitsluitend Aluminium en Meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze prachtige aluminium markies bestaat uit een aluminium frame en luxe kap met meranti houten elementen. Aluminium is een materiaal dat allerlei verschillende weersomstandigheden weerstaat. Met een markies van aluminium bent u dus verzekerd van zonwering die een lange tijd goed blijft. De minimale afmeting van een aluminium markies met meranti kap is 1000 x 800 mm (bxh). Maximaal kan deze markies 5000 x 1500 mm (bxh) zijn.
 • Deze prachtige aluminium markies is uitgevoerd met een bijpassende de luxe kap van aluminium. Aluminium is een materiaalsoort die uiterst geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Wanneer u kiest voor een aluminium markies en kap bent u dus verzekerd van een lange levensduur van de markies. Deze markies is eenvoudig te bedienen met een koord, maar kan tegen een kleine toeslag ook geleverd worden met een motor of afstandsbediening.
 • Onze hardhouten markiezen zijn gemaakt van meranti hout. Doordat de kap uitsluitend gemaakt is van dit prachtige hout kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Standaard wordt de markies geleverd met de bediening via een koord, maar tegen een toeslag kan hij ook geleverd worden met een motor of afstandsbediening.
 • Een hardhouten markies die in combinatie met de nostalgische meranti kap een prachtige authentieke look geeft aan uw woning. De Meranti markies hardhout heeft dankzij het frame van oersterk hout een zeer lange levensduur. We leveren deze markies standaard met een koord aan de bovenkant van het doek. Tegen een meerprijs kunt u kiezen voor een koord aan de onderkant of zelfs een elektronische bediening met wandschakelaar of afstandsbediening.
 • Deze Aluminium PET Markiezen worden uitgevoerd met een de Luxe kap van Meranti hardhout. Door het gebruik van Aluminium en Hardhout kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze Aluminium PET Markiezen worden uitgevoerd met een de Luxe kap van Aluminium. Door het gebruik van uitsluitend aluminium kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Een markies PET model is zeer geschikt voor deuren waar een vrije doorloop essentieel is, bijvoorbeeld in de horeca. Veel restaurants en andere horecagelegenheden kiezen voor een aluminium markies zonder kap PET model. De minimale afmetingen van een PET model markies zijn 1000 x 800 mm (bxh). Maximaal maken we deze soort 5000 x 2000 mm (bxh) groot. Voor grote markiezen adviseren we altijd een elektrische bediening via een wandschakelaar of afstandsbediening.
 • Deze aluminium PET markiezen zijn uitgevoerd met een standaard kap van meranti hardhout. Door aluminium en hardhout te combineren kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een stof voorzien van een prachtige dessin heeft u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord, maar u kunt het zonnescherm ook motorisch bedienen. Desgewenst met afstandsbediening.
 • Onze Hardhouten markiezen PET MODEL zijn vervaardigd van Meranti. Door het gebruik van uitsluitend Meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Bij deze hardhouten PET markiezen zijn frame en standaard kap vervaardigd van Meranti hardhout. Door het gebruik van uitsluitend meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Bij deze hardhouten PET markiezen zijn frame en de Luxe kap vervaardigd van Meranti hardhout. Door het gebruik van uitsluitend meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen.. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze Hardhouten PET Markiezen worden uitgevoerd met een De Luxe kap van Aluminium. Door het gebruik van uitsluitend Aluminium en Meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Bij onze Aluminium KLAP markiezen is frame vervaardigd van gepoedercoat Aluminium. Door het gebruik van Aluminium kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening
 • Deze Aluminium KLAP Markiezen worden uitgevoerd met een standaard kap van Meranti hardhout. Door het gebruik van Aluminium en Hardhout kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze Aluminium KLAP Markiezen worden uitgevoerd met een de Luxe kap van Meranti hardhout. Door het gebruik van Aluminium en Hardhout kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Onze Hardhouten markiezen KLAP MODEL zijn vervaardigd van Meranti. Door het gebruik van uitsluitend Meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze prachtige aluminium markies klapmodel bestaat uit een aluminium frame en luxe kap. Aluminium is zeer bestendig tegen onder andere het weer, waardoor we een lange levensduur kunnen garanderen. De bekleding van de luxe kap past dankzij de zachte kleuren bij elke woning. Tegen een meerprijs bedient u de markies met een wandschakelaar of afstandsbediening. Standaard leveren we deze met handmatige bediening via een koord aan de bovenkant.
 • Bij deze hardhouten KLAP markiezen zijn frame en standaard kap vervaardigd van Meranti hardhout. Door het gebruik van uitsluitend meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Bij deze hardhouten KLAP markiezen zijn frame en de Luxe kap vervaardigd van Meranti hardhout. Door het gebruik van uitsluitend meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen.. Bekleed met een prachtig dessin hebt u de ideale zonwering aan uw woning. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.
 • Deze Hardhouten KLAP Markiezen worden uitgevoerd met een De Luxe kap van Aluminium. Door het gebruik van uitsluitend Aluminium en Meranti kunnen we een zeer lange levensduur garanderen. De bediening van een markies gaat via een koord maar kan ook met een motor. Desgewenst met afstandbediening.

Wat is een markies?

Markiezen zijn zonneschermen die door hun dichte zijkanten de zon aan drie kanten uit uw woning weren. De klassieke uitstraling van dit type zonwering geeft uw woning een geheel eigen karakter. De markiezen op onze website zijn geheel zelf samen te stellen: u bepaalt zelf de afmetingen, de uitval, de materiaalsoort, de kleuren en de bediening. Door de markies te voorzien van een extra stormstrook is hij ook goed bestand tegen de wind.

Keuzehulp: welke markies wilt u?

Een markies kopen kan lastig zijn; u kunt dit type zonwering namelijk helemaal zelf samenstellen. Met onderstaande keuzehulp helpen wij u bij het kiezen van de juiste markies.

Keuze 1: het model

Bij Zonweringbestellen.nl heeft u de keuze uit drie modellen markiezen. Het grote verschil tussen de modellen zit voornamelijk in de hoogte van de markies en de grootte van de uitval.

Standaard model: als u geen rekening hoeft te houden met doorloophoogte, bieden standaard modellen de beste zonwering voor uw ramen. Door zijn dichte zijkanten houdt het standaard model gedurende de dag het meeste zonlicht tegen. Omdat de hoogte en de uitval dezelfde afmeting hebben, steken de markiezen niet ver uit.

Petmodel: als u het belangrijk vindt dat u onder de markies door kunt lopen en uw deuren en ramen nog gemakkelijk kunt openen, dan is een petmodel markies een goede optie. U offert een deel van de zonwerende eigenschappen van de zijkanten op, maar krijgt daar veel bewegingsvrijheid voor terug doordat hij minder laag uitvalt dan een standaard markies.

Klapmodel: het klapmodel valt, net als het petmodel, minder laag uit dan de standaard markies. Ook bij dit model kunnen ramen en deuren eenvoudig geopend worden. Het verschil met het petmodel zit hem in de uitval, deze is bij het klapmodel groter.

Keuze 2: de uitval

Ieder model markies heeft een andere uitval. In onderstaande tabel ziet u in één oogopslag in welke situatie u het beste een lage of hoge uitval kiest.

Model
Standaard model markies

Uitval
Uitval en hoogte zijn gelijk

Eigenschap
Houdt het meeste zonlicht tegen, ook aan de zijkanten. Meest gebruikte markies als er geen doorloop nodig is.

Model
Klapmodel markies

Uitval
Uitval groter dan hoogte

Eigenschap
Wordt gebruikt voor grote ramen en in situaties waar onder de markiezen doorgelopen moet worden.

Model
Petmodel markies

Uitval
Uitval kleiner dan hoogte

Eigenschap
Het hoogste model markies, ideaal voor plekken waar mensen lopen en/of deuren en ramen gemakkelijk open moeten kunnen.

Keuze 3: bediening

Via onze webshop kunt u eenvoudig zelf uw ideale markies samenstellen. Wilt u een markies met een handslinger of geeft u de voorkeur aan een draadloze bediening? De meerprijs voor een elektrische markies met wandschakelaar is € 225,-. Afstandsbedieningen variëren van € 49,- tot € 179,-.

Keuze 4: materiaal frame en kap

Wij leveren onze markiezen met zowel aluminium als houten frames en kappen. Het aluminium is voorzien van een laag poedercoating voor een extra hoge duurzaamheid. Het hardhout dat wij gebruiken is tevens zeer duurzaam en wordt vaak gebruikt om een hoge mate van authenticiteit en nostalgie te creëren.

De voordelen van een markies

Een markies als zonwering voor uw huis biedt een aantal grote voordelen. Naast de algemene gunstige eigenschappen, bieden markiezen van Zonweringbestellen.nl u ook nog een aantal voordelen.

Goede zonwerende eigenschappen

Een groot voordeel van markiezen is dat de zijkanten gesloten zijn, in tegenstelling tot veel andere vormen van zonwering. Dit zorgt ervoor dat er geen zonlicht via de zijkanten naar binnen valt. Hierdoor geniet u de gehele dag van een verkoelde leefomgeving, zelfs wanneer de zon gedraaid is.

Geeft karakter aan uw huis

Iedere markies heeft zijn eigen karakter. Ze kenmerken zich echter allemaal door hun authentieke uitstraling. Kies voor gekleurde sierbanden of gegolfde siervolanten en geef uw huis een unieke en verzorgde uitstraling. Markiezen worden vaak gezien op oudere, wat statige panden, maar passen ook prima bij een moderne woning.

Markiezen van hoge kwaliteit

Door te kiezen voor een markies van Zonweringbestellen.nl kiest u voor de hoogste kwaliteit. Zo werken we bijvoorbeeld uitsluitend met de kwaliteitsmotoren van Somfy. Somfy staat voor bewezen techniek zonder problemen. Wij garanderen u dan ook een lange levensduur tegen een scherpe prijs.

Klantenservice

Heeft u vragen over onze producten of heeft u hulp nodig bij het inmeten of monteren? Onze medewerkers helpen u graag. Bel naar 0181 820 322 of stuur ons een bericht. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.